Getafeu bodovi spasa na Mestalli
Foto: EPA

Poraz Šišmiša

Getafeu bodovi spasa na Mestalli

E. Škorić

Nogometaši Getafea osvojili su velika tri boda na teškom gostovanju Valenciji na Messtalli.

Valencia je sve dalje od Evrope, a nakon večerašnjeg poraza od Getafea, možemo slobodno reći da Šišmiši neće Španiju predstavljati u evropskim takmičenjima.

Iako je Vargas pogodio već u šestoj minuti za slavlje domaćih, Getafe je na kraju slavio. U 25. minuti Lafita je na ubačaj Rodrigueza poravnao na 1:1, da bi samo dvije minute kasnije Marica pogodio za preokret.

Veoma dobro igrali su gostujući nogometaši, a napadačka igra na Mestalli im se itekako isplatila. Konačan rezultat (3:1) postaavio je Pedro Leon u 88. minuti. Izašao je sam pred golmana i loptu rutinski plasirao u stranu.

Getafe je pobjegao iz opasne zone i sada je na 16. poziciji sa 31 bodom, dok je Valencia osmoplasirana sa 40 bodova. 

Primera, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Valencia - Getafe 1:3 (Vargas 6/ Lafita 25, Marica 27, Leon 88)


Goal Vargas - Valencia 1-0 Getafe - 30-03-2014 by yooong
Goal Lafita - Valencia 1-1 Getafe - 30-03-2014 by yooong
Goal Marica - Valencia 1-2 Getafe - 30-03-2014 by yooong

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.