Golijada u Kopenhagenu, Bayer na korak od grupne faze
Foto: EPA

Liga prvaka, play-off

Golijada u Kopenhagenu, Bayer na korak od grupne faze

E. Škorić

Nogometaši Bayera iz Leverkusena su u sjajnom susretu, koji je odigran u Kopenhagenu, savladali istoimenu domaću ekipu rezultatom 3:2 u prvom susretu play-offa Lige prvaka.

Bayer je na dobrom putu da po drugu sezonu zaredom zaigra u grupnim fazama najelitnijeg klupskog natjecanja u svijetu. Apotekari su u Kopenhagenu bili bolji od danskog prvaka, a posebno ‘ludo’ bilo je u prvih 45 minuta. 

Gosti su poveli nakon samo pet minuta igre. Calhanoglu je centrirao s desne strane, Kiesslingu nije bilo teško da iz neposredne blizine matira Andersena. I kada se činilo da Bayer ima početka iz snova, dogodilo se nešto suprotno - preokret Kopenhagena.

Jorgensen je u devetoj minuti glavom pogodio nakon ubačaja iz kornera, a samo tri minute kasnije Amartey, također glavom, pogađa mrežu gostiju. Nismo dugo čekai na novi preokret.  

Bellarabi je prizemnim udarcem u 31. pogodio dansku mrežu za novo izjednačenje, a u finišu prvog dijela Son Heung-Min koristi asistenciju Cahlanoglua, te Bayeru donosi vodstvo koje gosti više nisu ispustili. 

Za Bayer je cijelu utakmicu odigrao sada već bivši kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić.

Liga prvaka, play-off, prva utakmica:
Kopenhagen - Bayer 2:3 (Jorgensen 9, Amartey 13/ Kiessling 5, Bellarabi 31, Son Heung- Min 43)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti