Guizhou Renhe pregažen bez Misimovića i Muslimovića

Bh. igrači nisu igrali

Guizhou Renhe pregažen bez Misimovića i Muslimovića

M. Šljivak

Fudbaleri kineskog Guizhou Renhea poraženi su danas u šestom kolu azijske Lige prvaka na gostovanju od australskog tima Western Sydney Wanderers s uvjerljivih 5:0.

Iako nisu imali nikakve šanse za prolaz u dalji krug takmičenja, Guizhou je bio nemoćan pred australskim timom u ovom meču. Kineski tim je u Sydney stigao bez naših Zvjezdana Misimovića i Zlatana Muslimovića, a već nakon šest minuta igre su bili u rezultatskom zaostatku. Mrežu Guizhoua pogodio je Cole za 1:0.

Minimalnim vodstvom domaćeg tima se otišlo na odmor, a u nastavku je krenula prava katastrofa gostiju, koji su u periodu od 75. do 88. minute, primili još četiri gola. Na 2:0 je povećao Haliti u 75. minuti, da bi zatim za 3:0 pogodio Mooy.

Ono u 85 i Topor-Stanley u 88. minuti susreta su zapečatili sudbinu Guzihoua, koji je završio na posljednje mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.