Hadžić se izjasnio, u Sturmu ostaje do ljeta 2016. godine

Produžio na godinu dana

Hadžić se izjasnio, u Sturmu ostaje do ljeta 2016. godine

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Hadžić zajedno s svojim timskim kolegom Danielom Offenbacherom ostat će član austrijskog bundesligaša Sturma iz Graza. 

Naime, Hadžić se izjasnio u roku da želi i dalje ostati u dresu kluba u kojem je izborio status fudbalskog reprezentativca naše domovine, a prema odredbama aktuelnog ugovora Hadžić će u redovima trostrukog austrijskog prvaka igrati do ljeta 2016. godine.

Veznjak Zmajeva je u redove kluba iz Štajerske stigao 2013. godine iz Rieda, a do sada je u dresu ekipe s UPC-Arene upisao 68 nastupa i postigao četiri gola.

"Anel i Daniel su se kao igrači dodatno razvili u našem klubu i stekli dodatnu fudbalsku afirmaciju i jako su važni za igru našeg tima. Daniel posjeduje jako kombinatoriku, veliki je borac i dobar tehničar i stalna prijetnja za protivnika. S druge strane Anel ima odličan pregled igre, a njegovo igranje na međunarodnom nivou i to iskustvo daju dodatnu nit našoj igri", rekao je direktor Sturma Gerhard Goldbrich.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

I trener Struma Franco Foda istakao je da i dalje računa na obojicu fudbaler, koji su za njegovu ekipu jako bitni igrači.

Sturm se trenutno, nakon 28. odigranih kola austrijske Tipico Bundeslige, nalazi na četvrtom mjestu sa 47 osvojenih bodova, što je samo dva manje u odnosu na drugoplasirani Rapid iz Beča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.