Hazard: Nikada neću biti poput Ronalda ili Messija

Belgijanac tvrdi da mu to nije ni cilj

Hazard: Nikada neću biti poput Ronalda ili Messija

E. Škorić

Reprezentativac Belgije Eden Hazard tvrdi da nikada neće biti poput Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Hazard je prošle sezone bio najbolji igrač Premiershipa, pa su mu počeli predviđati i nagradu za najboljeg igrača na svijetu u dogledno vrijeme. Ipak, Belgijanac je svjestan da neće tako lako doći na nivo na kojem su zvijezde Reala i Barcelone.

"Često se pitam što mogu uraditi da poput Messija i Ronalda zabijem 50 ili 60 golova u sezoni. Trudim se, naravno, ali shvatio sam da nikada neću biti pravi golgeter. To nije u meni", kazao je Hazard.

"Ne tragam za rekordima kao neki drugi igrači. Ako mogu postići 15 ili 20 golova svake sezone, bit ću sretan. Ja sam na vrhuncu karijere, ali želim svakog dana biti sve bolji. Nisam još najbolji", istakao je Hazard.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hazard je postigao 19 golova u 52 utakmice za Chelsea prošle sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.