Heldt: Zadovoljni smo Nastasićem i otkupit ćemo ugovor

Generalni direktor Schalkea

Heldt: Zadovoljni smo Nastasićem i otkupit ćemo ugovor

Generalni direktor Schalkea Horst Heldt istakao je za njemačke medije da je vrlo zadovoljan dosadašnjim partijama Nastasića.

Ovaj igrač u Schalkeu igra na posudbi iz Manchester Cityja, ali ga čelnici njemačkog kluba žele zadržati mnogo duže od pola godine.

"Imamo opciju da otkupimo Nastasićev ugovor, a o tome ćemo razmišljati iz više razloga. Nastasić se sjajno prilagodio, navijači su ga prihvatili a i zadovoljni smo kako igra", rekao je Heldt i dodao:

"Dobra je stvar što smo oko otkupa njegovog ugovora razgovarali i sa njim, i sa njegovim Cityjem. Ne bi valjalo da smo samo pregovarali s njim, jer bismo onda bili u problemu".

Matija Nastasić je ove zime stigao na posudbu iz Cityja, a do sada je odigrao šest utakmica. Reprezentativac Srbije je svaku od njih počeo kao starter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.