"Higuain će odlučiti finale, a Buffonu ide Zlatna lopta"
Foto: EPA

Alessio Tacchinardi uvjeren

"Higuain će odlučiti finale, a Buffonu ide Zlatna lopta"

M. Šljivak

Nekadašnji veznjak torinskog Juventusa Alessio Tacchinardi vjeruje kako će Gonzalo Higuain odlučiti pobjednika Lige prvaka.

Naredne subote Juve i Real će u Cardiffu igrati za titulu najboljeg tima u Evropi, a Tacchinardi, koji je 1998. godine bio dio poraženog Juventusa od Reala, vjeruje da će sada stvari biti drugačije.

"Nadam se da će Juve pobijediti. Biće to jako težak meč, ali vjerujem da Stara dama može do trofeja. Očekujem da čovjek odluke bude Gonzalo Higuain", rekao je Tacchinardi.T

Također, vjeruje kako bi Gianluigi Buffon trebao dobiti nagradu za najboljeg igrača svijeta za 2017. godinu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ko zaslužuje Zlatnu loptu. Jedino Buffon. Skidam kapu tom čovjeku zbog svega što je napravio. On bi trebao dobiti Zlatnu loptu", istakao je Tacchinardi.

Alessio Tacchinardi je dres Juventusa nosio od 1994. do 2005. godine, a s Juventusom je osvojio apsolutno sve, uključujući i Ligu prvaka 1996. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi