Hrvatska putuje oslabljena u Kijev
Foto: EPA

Brozović definitivno otpao

Hrvatska putuje oslabljena u Kijev

Fudbalska reprezentacija Hrvatske će oslabljena nastupiti u preostaloj utakmici kvalifikacija protiv Ukrajine. 

Hrvatski nogometni savez je saopštio da novoizabrani selektor Zlatko Dalić u Kijevu na raspolaganju neće imati Marcela Brozovića, koji je otpao zbog povrede mišića lista, a pod upitnikom je također i Mario Mandžukić. 

S druge strane, Mandžukić je u sinoćnjem meču protiv Finske zadobio lakšu povredu, ali će otputovati sa ekipom u Kijev i raditi po posebnom programu. Odluka o njegovom nastupu će biti donesena neposredno pred utakmicu. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Hrrvatska je u svojoj grupi na drugoj poziciji sa 17 bodova, koliko ima i treća Ukrajina, dok je Island na vrhu sa dva boda više. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi