Ibišević izjednačio rekord Barbareza i Džeke

Povratak u formu

Ibišević izjednačio rekord Barbareza i Džeke

Dž. Mrakić

Vedad Ibišević sinoć je, u okviru 6. kola Bundeslige, bio dvostruki strijelac u pobjedi Herthe nad Kölnom (2:0). 

„Plavooki bombarder“ na taj način napokon je prekinuo golgeterski post u Bundesligi koji je trajao 601 dan, s obzirom da je zadnji gol postigao 29. januara 2014. godine u domaćem porazu Stuttgarta od Bayerna (1:2) u sezoni 2013/2014.

Zanimljivo, Ibišević je sinoć upisao 13. „Doppelpack“ u Bundesligi i tako je izjednačio rekord Sergeja Barbareza i Edina Džeke.

Novi napadač Herthe 16 puta u Bundesligi postigao je najmanje dva gola na susretu (tri hat-tricka), drugi je Edin Džeko sa 15 (dva hat-tricka), dok je treća pozicija rezervisana za Sergeja Barbareza, koji je isto postignuće ostvario 14 puta (jedan hat-trick).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, strijelac prvog gola za Bosnu i Hercegovinu na Svjetskim prvenstvima dosad je postigao 84 gola u Bundesligi i jedan je od pet najboljih strijelaca Bundeslige od aktivnih igrača, a kako bi izjednačio rekord Sergeja Barbareza (95) potrebno mu je još 11 golova.

Fudbaler doppelpack hat-trick ukupno
Vedad Ibišević 13 3 16
Edin Džeko 13 2 15
Sergej Barbarez 13 1 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.