Ibrahimović: Govore mi da sam star, hvala im na podršci
Foto: EPA

Od reprezentacije se oprašta na Euru

Ibrahimović: Govore mi da sam star, hvala im na podršci

Zlatan Ibrahimović je sinoć mogao odigrati svoju posljednju utakmicu za reprezentaciju Švedske.

Sve što je bilo potrebno da fantastični napadač ode u reprezentativnu penziju bilo je da Danska eliminiše Švedsku. To se na kraju nije desilo, za šta je najzaslužniji upravo Zlatan, koji je Dancima u sred Kopenhagena postigao dva pogotka vrijedna plamana na Euro.

Ibrahimović se nakon utakmice narugao Dancima rekavši da je zapravo on taj koji je 'poslao cijelu dansku naciju u penziju', a to nije bilo sve što je na tu temu rekao fudbaler PSG-a.

"Ako moram da završim reprezentativnu karijeru na Euru, onda je to sudbina. Mnogi ljudi mi govore da sam star i slab  ali, kao što vidite, to baš i nije tako. Hvala im na podršci i vidimo se u Francuskoj", poručio je Ibrahimović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zlatan je u 111 utakmica u dresu Švedske postigao 62 gola i većina ga smatra najboljim fudbalerom kojeg je ova država ikada imala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.