Ibrahimović se neće dugo zadržati u Stockholmu
Foto: EPA

Od povrede će se oporavljati u Malmeu

Ibrahimović se neće dugo zadržati u Stockholmu

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Untieda večeras u Stockholmu igraju finale Evropske lige protiv Ajaxa.

Crveni đavoli će večeras biti znato oslabljeni jer Jose Mourinho ne može računati na Zlatana Ibrahimovića koji je prije nekoliko sedmica zadobio tešku povredu koljena. Nakon operacije u Sjedinjenim Američkim Državama švedski napadač se vratio u Manchester, a večeras je doputovao u glavni grad Švedske da bodri svoj tim.

Već sada je jasno da Ibrahimović neće ostati u Manchester Unitedu jer mu ističe ugovor na kraju sezone. Oporavak od povrede koljena mogao bi trajati čak devet mjeseci i očekuje se da se ovaj iskusni napadač na teren vrati početkom naredne godine.

Engleski mediji otkrili su da je Ibrahimović već isplanirao svoj oporavak. Šveđanin će se nakon večerašnjeg finala u Štokholmu uputiti ka Malmeu gdje će raditi zajedno sa doktorom švedske reprezentacije Rickardom Dahanom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi