Icardi i Rudnevs pogađali u remiju HSV-a i Intera

Remi u Hamburgu

Icardi i Rudnevs pogađali u remiju HSV-a i Intera

M. Šljivak

Fudbaleri HSV-a ugostili su na svojoj Imtech Areni ekipu Intera iz Milana, a na kraju je ovaj susret okončan s miroljubivih 1:1.

Već iz prvog ozbiljnijeg napada Inter je poveo. Sjajnu dugu loptu Guarina iskoristio je Mauro Icardi, koji je pogodio mrežu Jaroslava Drobnyog za prednost Intera od 1:0.

HSV je nakon primljenog gola bio nešto bolji. Stvorili su nekoliko prilika pred golom Handanoviča, koji je međutim sačuvao svoju mrežu u prvom poluvremenu, pa se na odmor otišlo vodstvom Intera od 1:0.

Na samom otvaranju drugog poluvremena HSV stiže do zasluženog izjednačenja. Arslan je odlično centrirao sa desne strane, a Artjoms Rudnevs glavom sa svega nekoliko metara pogađa mrežu Intera za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nakon izjednačujućeg gola oba tima su stvorila nekoliko prilika, koje nisu ozbiljno ugrozile golmane, ali je u 79. minuti HSV propustio odličnu priliku. Jansen je poslužio Badelja, koji šutira, ali Handanović sjajno brani.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.