Igrač Hulla operisan, ljekari mu spasili život

Nakon teške povrede na Stamford Bridgeu

Igrač Hulla operisan, ljekari mu spasili život

M. Šljivak

Fudbaler Hulla Ryan Mason operisan je sinoć nakon što je doživio tešku povredu u meču protiv Chelseaja.

Dvadesetpetogodišnji veznjak doživio je frakturu lobanje, te je imao krvaranje na mozgu, pa je sinoć hitno operisan u St. Mary bolnici u Londonu.

Po dolasku u bolnicu život mu je bio ugrožen. Ljekari su mu uspjeli spasiti život, i srećom, njegovo stanje nakon operacije je stabilno, te se očekuje se da će Mason za nekoliko dana biti pušten kući.

Podsjetimo, veznjak Hulla imao je žestok sudar glavama s igračem Chelseaja Garyjem Cahillom. Ostao je nepomično ležati na terenu, gdje mu je pomoć ukazivana deset minuta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S terena je iznesen na nosilima i sa maskom za oksigen, a Stamford Bridge je utihnuo.

Sve je ovo podsjetilo na tešku povredu koju je doživio nekadašnji golman Chelseaja Peter Čech, koji je 2006. godine doživio frakturu lobanje u meču protiv Readinga.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi