Inter se osramotio na Giuseppe Meazzi

Evropa liga

Inter se osramotio na Giuseppe Meazzi

Fudbaleri Intera poraženi su večeras na Giuseppe Meazza stadionu u Milanu od Hapoel Beer Sheve sa 2:0 u okviru 1. kola grupne faze Evropske lige.

Gosti su veoma dobro počeli ovaj susret te su već nakon devet minuta imali dvije dobre prilike, ali Buzaglo i Maranhao nisu bili precizni pa je ostalo 0:0. Do nove prilike čekalo se 20 minuta, a tada su gosti ponovo zaprijetili i to preko Maranhaoa, ali Handanovič je odbranio njegov šut. Inter je jedinu pravu priliku imao u 40. minuti kada je Eder pogodio stativu.

Nastavak meča donio je pravi šok za domaće. Igrao se 54. minut kada je Miguel Vitor pogodio za vodstvo gostiju. Gosti su i nakon toga nastavili sa sjajnom igrom te su stvorili nekoliko dobrih prilika, a drugi gol postigli su u 69. minuti preko Buzagoa. Inter je do kraja meča učinio sve kako bi spasio barem bod, ali većih šansi nisu imali.

U drugom meču ove grupe Southampton je na domaćem terenu slavio protiv Sparte iz Praga sa 3:0. Dvostruki strijelac bio je Austin, dok je treći gol djelo Rodrigueza.

U mečevima grupe J Fiorentina i Paok su u Grčkoj podijelili bodove nakon remija 0:0. Za domaće je čitav meč odigrao Gojko Cimirot. U drugom meču ove grupe Liberec i Qarabag su također podijelili bodove nakon remija 2:2. 

Kada je u pitanju grupa L, Osmanlispor je slavio kući protiv Steaue sa 2:0, dok je Villareal slavio na domaćem terenu protiv Zuricha sa 2:1. Strijelci za domaće bili su Pato i Dos Santos, dok je za goste pogodio Sadiku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:



Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi