Italijanski mediji: Spalletti nema hrabrosti da kazni Džeku
Foto: EPA

Osudili ponašanje bh. reprezentativca

Italijanski mediji: Spalletti nema hrabrosti da kazni Džeku

E. Čaušević

Fudbaleri Rome sinoć su na gostovanju sa 4:1 savladali Pescaru u okviru 33. kola italijanske Serije A.

Vučica je bez većih problema stigla do nova tri boda protiv fenjeraša Pescare. Dva gola za Romu postigao je Salah, dok su po jedan dodali Strootman i Nainggolan. Ipak, sinoćnju utakmicu obilježio je "sukob" Edina Džeke i Luciana Spallettija koji se desio kada je italijanski stručnjak odlučio da izvede iz igre bh. napadača.

Poznato je da se Džeko bori za titulu najboljeg strijelca, ali je 20 minuta prije kraja Spalletti odlučio da ga izvede iz igre što je naljutilo bh. reprezentativca. Džeko je prilikom izlaska iz igre psovao Spallettiju, te je otišao direktno u svlačionicu. Nakon meča Spalletti je izjavio da je izveo Džeku jer ga želi odmarati za veliki derbi protiv Lazija koji je na programu u nedjelju.

Također, on je dodao da će ovaj problem sam riješiti s Džekom. Ipak, italijanski Sky Sports danas piše da bi Roma morala kazniti Džeku zbog ovakvog ponašanja. Mediji na Apeninima su osudili njegovo ponašanje, te su poručili da se fudbaler ne smije ovako odnositi prema svom treneru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, Sky Sports dodaje da Spalletti ne može kazniti Edina jer mu slijedi veoma bitna utakmica, ali da bi to trebao uraditi nakon meča s Lazijom, no smatraju da nema hrabrosti za to. Bit će zaista zanimljivo vidjeti da li će Spalletti poslušati italijanske medije i ostaviti ga na klupi ili tribinama u nekim od narednih utakmica.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi