Iz Barcelone u Hajduk: Borja Lopez pojačao splitski klub
Foto: EPA

Španski štoper stigao u Split

Iz Barcelone u Hajduk: Borja Lopez pojačao splitski klub

Mladi španski defanzivac Borja Lopez je pojačao redove splitskog Hajduka. Ovaj 23-godišnji štoper je protekle sezone bio član Barcelone B sa kojom je uspio izboriti plasman u špansku Segundu.

Kako prenosi zvanična stranica Hajduka, Lopez se već priključio ostatku ekipe na pripremama u Sloveniji, dok visina obeštećenja, ukoliko ga je i bilo, nije poznata.

"Zadovoljan sam što sam došao u Hajduk i okrenuo novu stranicu svoje nogometne karijere. Vjerujem da ću se brzo prilagoditi momčadi i jedva čekam prve izazove. Sada je na meni da počnem trenirati i da se što prije spremim za početak nove sezone", izjavio je Borja Lopez za oficijelnu stranicu Hajduka.

Inače Borja Lopez je karijeru počeo u Sporting Gijonu iz kojeg je 2013. godine za 2.2 miliona eura prešao u Monaca. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nije se uspio izboriti za svoje mjesto u ekipi Monaca, pa su uslijedile posudbe u Rayo Vallecano, Deportivo i Aroucu. Lopez je 2016. godine kao slobodan igrač stigao u Barcelonu B.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi