Izabran najbolji azijski fudbaler za 2016. godinu

Čast pripala Abdulrahmanu

Izabran najbolji azijski fudbaler za 2016. godinu

Azijska nogometna federacija (AFC) je za najboljeg fudbalera ovog kontinenta za 2016. godinu izabrala Omara Abdulrahmana.

Reprezentativac Ujedinjenih Arapskih Emirata i fudbaler Al Aina je u ovom izboru slavio ispred Kineza We Leija i Iračanina Hamadija Ahmeda.

"Priznanje za najboljeg fudbalera Azije nije samo moje, već i mojih kolega u Al Ainu i reprezentaciji", rekao je Abdulrahman nakon što je proglašen za pobjednika u ovom takmičenju.

Za one koji ne znaju, Omar Abdulrahman (25) važi za vanserijskog tehničara i u bliskoj prošlosti se dovodio u vezu sa prelaskom u Evropu. Najviše se spominjao dolazak u Espanyol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi