Izgubili finale Kupa, pa otpustili pola tima
Foto: EPA

Aberdeen uručio otkaz osmorici fudbalera

Izgubili finale Kupa, pa otpustili pola tima

M. Šljivak

Ekipa škotskog Aberdeena iza sebe ima izuzetno dobru sezonu.

Ovaj tim je u Premier ligi završio kao drugi, odmah iza nedodirljivog Celtica, a upravo ih je ovaj tim pobijedio u subotu u finalu FA Kupa s 2:1.

Poraz u finalu posla je u ovom klubu koštao čak osmoricu fudbalera. Rukovodstvo Aberdeena je odlučilo da ih otpusti i oni od jučer nisu članovi ovog tima.

Tako će od prvotimaca iz prošle sezona novu sredinu tražiti golman Neil Alexander, defanzivac Ash Taylor, veznjaci Ryan Jack i Peter Pawlett, te napadač Naill McGinn.

Otkaze su dobili i fudbaleri koji su protekle sezone bili na posudbama. Članovi tima s Pittodrie stadiona više nisu napadači Cammy Smith i Lawrence Shankland, kao i golman Aaron Lennox

"Svi smo zahvalni ovim igračima na posvećenosti klubu tokom prethodnih godina. Želimo im sve najbolje u budućnosti", saopšteno je iz ovog škotskog tima.

Aberdeen će Škotsku predstavljati u Evropskoj ligi, a u akciju će već za nekoliko sedmica kada će igrati meč drugog pretkola ovog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti