James: Begović nije krivac za lošu sezonu Chelseaja

Stao u odbranu bh. golmana

James: Begović nije krivac za lošu sezonu Chelseaja

Nekadašnji golman engleske reprezentacije, David James, rekao je da Asmir Begović nije kriv za loše rezultate Chelseaja u novoj sezoni. 

Ekipa sa Stamford Bridgea igra očajnu sezonu i trenutno se nalazi na 15. mjestu sa tek osvojenih 14 bodova. Podatak koji ne ide u prilog Begoviću je taj što je Chelsea primio čak 23 gola, međutim James smatra da bi slična situacija bila i da je Courtois na golu. 

"Ako pogledate prošlu sezonu Premier lige, vidjećete da je bilo mečeva u kojima je Courtois primao mnogo golova. Ipak, Chelsea je u većem dijelu te sezone kontrolisao stvari u Premiershipu. Problem za Begovića je taj da se pred njegovim golom stvara previše šansi, a za to nije kriv golman. Ne sjećam se ni da je Courtois na početku sezone imao mečeva u kojima nije primao golove", rekao je David James.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sljedeću priliku za dobar nastup Begović će imati večeras kada će Chelsea gostovati u Tel Avivu kod Maccabija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.