Jan Oblak do 2021. godine u Atleticu

Najbolji golmana Primere produžio ugovor

Jan Oblak do 2021. godine u Atleticu

D. Vejo

Trenutno najbolji golman španske Primere je Jan Oblak, koji brani za Atletixo Madrid. 

Epitet najboljeg nosi s razlogom. Činjenica da je na 11 utakmica primio svega šest pogodaka daje mu za pravo da nosi navedenu titulu . 

Statistika iz Lige šampiona, takođe je pokazatelj da je i tu jedan od najboljih čuvara mreže. Naime, na šest utakmica u dosadašnjem dijelu takmičenja, Oblak je bio matiran sve tri puta, što je još jedan podatak za svaku pohvalu.

Zahvaljujući fantastičnim intervencijama, za njega su se tokom ovog prelaznog roka otimali mnogi evropski klubovi. Ipak, njegova želja bila je da još koju godinu ostane braniti za Atletico.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjećamo, u tim Jorgandžija je slovenački reprezentativac stigao 2014. godine iz Benfice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi