Je li Ibiševićev transfer u Bayern zaista toliko nerealan?

Idealna varijanta za obje strane

Je li Ibiševićev transfer u Bayern zaista toliko nerealan?

Njemački mediji su jučer plasirali senzacionalnu vijest da bi Bayern Munchen u januaru mogao angažovati proslavljenog bh. napadača Vedada Ibiševića, koja je u startu naišla na podsmijeh fudbalske javnosti.

Iako taj transfer na prvu stvarno djeluje pomalo nerealno, činjenica je da Ibišević nije toliko daleko od prelaska u Munchen. Postoji nekoliko dobrih razloga koji su jasan dokaz da bi Ibišević bio idealan za Bayern, kao i Bayern za Ibiševića.

Prvi je taj što Bayern traži napadača njegovog profila, a pod tim se podrazumijeva da nije previše skup, da je iskusan i da je spreman da se u startu pomiri sa činjenicom da neće biti prvi izbor, već alternativa Lewandowskom. 

Ibišević se u Bayernu vjerovatno ne bi previše naigrao, svoju šansu bi čekao sa klupe, ali s obzirom da je već u poznim igračkim godinama (33), prelazak u najveći njemački klub bi za njega na neki način bio kruna velike karijere u Bundesligi.  Pored toga, Ibišević bi sigurno osvojio i poneki trofej sa Bavarcima. Vedo je u prošlosti postigao nekoliko važnih, historijskih golova ali nema nijedan osvojeni trofej i upravo je to ono ono što mu nekako najviše i nedostaje.

Vrlo je bitno istaći da Vedad Ibišević u ugovoru sa Herthom koji važi do 2019. godine ima klauzulu po kojoj ga berlinski klub mora pustiti ukoliko za njega stigne ponuda od kluba koji učestvuje u Ligi prvaka i to za simbolično obeštećenje, pa Bayern ne bi trebao imati problema pri njegovom dovođenju.

Čak je i predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenige izjavio da je Ibišević "dobra ideja koja ne pušta puno", za koju vjeruje da bi dala efekta. To bi trebala biti potvrda da jučerašnje informacije nisu 'patka' i da Bavarci zaista razmišljaju o bh. reprezentativcu. Ibišević je na pitanje o transferu diplomatski odgovorio da je trenutno teško o tome pričati, ali je jasno da bi odlaskom u Bayern ostvario san koji imaju svi fudbaleri u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pošto Ibišević nikada nije nastupao u Ligi prvaka niti osvojio trofej, a ruku na srce ni zaigrao za neki veliki klub iako je živa legenda Bundeslige sa 105 postignutih golova, na koncu karijere mu se pruža jedinstvena prilika da u kratkom vremenskom periodu uradi sve to i da nadoknadi sve ono što je propustio.

Nemojte zaboraviti da bi Ibišević vjerovatno sve to uradio još davno, samo da nije bilo one nesretne povrede koja ga je prekinula onda kada je bio u najboljim godinama i kada je igrao svoj najbolji fudbal. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi