Još jedna tragedija: Češki fudbaler izvršio samoubistvo!
Foto: EPA

Novo samoubistvo

Još jedna tragedija: Češki fudbaler izvršio samoubistvo!

M. Šljivak

Nepunih mjesec dana nakon što je samoubistvo izvršio reprezentativac Češke František Rajtoral (31), još jedna tragedija pogodila je ovu zemlju.

Bivši igrač nekoliko čeških timova, među kojima je i Viktorija Plzen David Bystron, pronađen je mrtav u stanu.

Bystron je pronađen obješen u svom stanu, a kao razlozi za saomubistvo spominju se financijski problemi koje je imao ovaj 34-godišnjak.

Bystron je tijekom karijere nastupao za Banik, Levski, Viktoriju Plzen i Sigmu Olomuc, a prije pet godina je pao i na doping testu, pa je njegova karijera krenula silaznim putem.

Očito su problemi koje je imali bili previše za njega. Odlučio se na samoubistvo i tako je Češka u samo mjesec dana ostala bez dva poznata fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi