Juventus ponovo šampion Italije!

Stara dama slavi 33. titulu prvaka

Juventus ponovo šampion Italije!

Fudbaleri Juventusa ponovo su prvaci Italije. Oni su danas u 37. kolu Serije A slavili na domaćem terenu protiv Crotonea rezultatom 3:0 te su pobjegli Romi na nedostižna četiri i Napoliju na pet bodova prednosti.

Stara dama je bila veliki favorit u ovom meču protiv Crotonea koji se nalazi u opasnoj zoni i koji sigurno nije dovoljno kvalitetan da ugrozi šampionsko slavlje Juvea.

Fudbaleri koje sa klupe predvodi sjajni Masimiliano Allegri poveli su u 13. minuti kada je Mario Mandžukić pogodio nakon asistencije Cuadrada. Taj rezultat bio je aktivan na semaforu sve do 39. minute kada je Argentinac Paulo Dybala sjajno pogodio iz slobodnjaka za povećanje prednosti. 

U nastavku meča Juventus nije mnogo napadao, a Crotone nije imao mnogo načina da ugrozi njihov gol te smo do kraja vidjeli još jedan pogodak koji je djelo Alexa Sandra u posljednjim minutama. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić odigrao je 84 minute danas za Juve. 

Za Juventus je ovo šesta uzastopna titula prvaka Italije i ukupno 33. u historiji kluba. Podsjetimo, oni su bili prvaci i u sezonama 2004/05 i 2005/06, ali su im te titule naknadno oduzete.

Potražite više informacija na temu Serie A:




Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi