Juventus siguran protiv Udinesea
Foto: EPA

Serija A, 2. kolo

Juventus siguran protiv Udinesea

E. Škorić

Nogometaši Juventusa ostvarili su i drugu pobjedu u novoj sezoni Serije A.

Nakon trijumfa and Chievom u Veroni, igrači Juventusa su u premijeri pred svojim navijačima savladali Udinese rezultatom 2:0.

Mnogi su bili skeptični kada je Massimiliano Allegri, bivši trener Milana, došao na mjesto Antonija Contea, no Allegrijeva momčad izgleda dobro i ima šest bodova iz dva gola u tri data i nijedan primljeni gol.

Juve je stigao do vodstva u osmoj minuti. Stephen Lichsteiner je centrirao, a Carlos Tevez pogodio za 1:0. 

Nije bilo šansi do 29. minute, kada je Pereyra pucao preko gola gostiju iz Udina. Do kraja prvog dijela rezultat je ostao isti (1:0).

Pogba u 49. opasno prijeti iz slobodnjaka, Karnezis je odbranio. Bubnjić je u 66. matirao Buffona, ali je gol opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije. U 70. minuti Karnezis zaustavlja Teveza. 

Strijelac prvog gola i ponajbolji pojedinac na utakmici, Tevez, u 75. minuti dodaje loptu do Marchisija, koji je postavio konačnih 2:0. Očekivan trijumf Stare dame, koja je i dalje prvi kandidat za Scudetto, što bi timu iz Torina bio četvrti u nizu ako ga i ove godine osvoji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 2. kolo:
Juventus - Udinese 2:0 (Tevez 8/ Marchisio 75) 


Juventus 1 - 0 Udinese Tevez by yarigavideo
Marchisio Amazing Goal - Juventus Vs Udinese 2... by spotive29

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.