Kahn: Zbog tih golova sam pao u depresiju

Prisjetio se finala Lige prvaka

Kahn: Zbog tih golova sam pao u depresiju

D. Rakanović

Legendarni njemački golman i kapiten Bayerna Oliver Kahn priznao je da je bio izgubljen nakon šokantnog poraza u finalu Lige prvaka od Manchester Uniteda 1999. godine. 

Bayern je vodio sa 1:0 do 89. minute, da bi do kraja utakmice primio dva pogotka. Preoket Unitedu donijeli su svojim pogocima Teddy Sheringham i Ole Gunnar Solskjaer.

"Psihički i fizički nisam mogao nastaviti. Probudio sam se ujutro i ne znam kako sam došao na trening. Ma kako sam uopće prošao stepenice u kući”, rekao je za WDR Kahn i dodao: 

"Primijetio sam da ne mogu dalje". 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U savladavanju teške životne faze važnu ulogu imala je njegova porodica, posebno otac, koji je i sam nekada bio profesionalni fudbaler. 

Kane je prebrodio krizu bez da je javnost tada to saznala. Dvije godine kasnije Kahn je osvojio Ligu prvaka sa ekipom Bayerna. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi