Kakav meč! Brutalan poraz Uniteda u Leicesteru!

Velika pobjeda Leicestera

Kakav meč! Brutalan poraz Uniteda u Leicesteru!

M. Šljivak

Fudbaleri Manchester Uniteda poraženi su u 5. kolu Premier lige kao gosti od ekipe Leicestera s 5:3 u jednoj zaista fantastičnoj utakmici.

Sjajnu utakmicu su pružili domaći fudbaleri i na kraju su slavili zasluženu pobjedu u ovom spektakularnom susretu. 

Nakon nešto boljeg otvaranja susreta od strane Leicestera, prvu pravu priliku je imao United. Van Persie je pokušao, ali je Kasper Schmeichel odbranio njegov pokušaj.

Međutim, već u 13. minuti Crveni đavoli stižu do vodstva. Fantastični Radamel Falcao je uposlio Robina van Persieja, koji lagano pogađa za prednost tima iz Manchester Uniteda od 1:0.

Samo tri minute kasnije novi gol u mreži Leicestera. Argentinski čarobnjak Angel  Di Maria je prekrasnim lobom matirao Schmeichela za vodstvo Uniteda od 2:0.

Brzo su domaći fudbaleri odgovorili i samo minut kasnije su smanjili zaostatak. Vardy je ubacio, a Leonardo Ulloa sjajno glavom pogađa za 2:1.

Do kraja prvog poluvremena Crveni đavoli imaju još dvije šasne. Blind i Rojo su pokušali, ali bez promjene rezultata u prvih 45 minuta (2:1).

Nastavak susreta donosi mnogo bolju igru Manchester Uniteda. Prvi je u nastavku prijetio Falcao, ali njegov udarac zaustavlja prečka. 

Dominaciju u drugom dijelu United je krunisao u 58. minuti kada stižu do trećeg pogotka danas. Angel Di Maria je pokušao šutirati, a Ander Herrera petom skreće loptu u mrežu za 3:1

Ipak, Leicester se nije predvao. Uslijedio je pravi tornado prema golu Davida De Geae, a do drugog gola su stigli u 62. minuti. Sudija Mark Clattenburg je dosudio sumnjiv penal, a precizan je David Nugent za 3:2.

Dvije minute kasnije novi gol u mreži gostiju iz Manchestera. Vardy je kratko uposlio Estebana Cambiassa, koji preciznim udarcem pogađa za izjednačenje rezultata na 3:3.

Nervozni fudbaleri Uniteda nisu uspijevali da se oslobode pritiska. Leicester je dominirao, a do historijskog preokreta su domaći stigli u 79. minuti. Jamie Vardy je pobjegao odbrani Uniteda, te je pogodio za 4:3.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 83. minuti. Blackett je isključen, dosuđen je novi penal, a Ulloa je  precizan za konačnih 5:3.

U drugom susretu dana WBA je golom Morrisona savladao Tottenham na White Hart Laneu s 1:0.

Premier liga, 5. kolo:

Leicester - Manchester United 5:3 (Ulloa 17', 83'p, Nugent 62'p, Cambiasso 64', Vardy 79' / Van Persie 13', Di Maria 16', Herrera 57')

Tottenham - WBA 0:1 (Morrison 74')

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti