Kante pravi još jedan iskorak u karijeri?

Na meti Real Madrida

Kante pravi još jedan iskorak u karijeri?

E. Škorić

N'Golo Kante je osvojio dvije titule engleskog prvaka u nizu s dva različita kluba.

Prvo je to uspio s Leicesterom, a sezonu kasnije i s Chelsejaem, u kojem su bili oduševljenji njime od prvog dana. Francuz je postao glavni igrač Plavaca i, koliko god statistike govorile drugačije i u korist drugih, ko zna da li bi londonski klub bio prvak da nije bilo Kantea.

Dvadesetšestogodišnjak je proglašen najboljim igračem Premier lige, a prema pisanju Don Balona, njegova sjajna forma ove sezone nije prošla nezapaženo od strane velikih klubova.

Real Madrid je navodno klub koji se srema kupiti Kantea, a trener Kraljeva Zinedine Zidane je predsjedniku Florentinu Perezu u jednom trenutku rekao da bi Kante bio veliko pojačanje i da bi trebalo pokušati doći do njegovog potpisa.

Real tu ima Casemira, koji zaista dobro odrađuje svoje radne zadatke, no s Kanteom Zidane želi napraviti stepenicu više, a onda bi to značio i vjerovatni odlazak Casemira.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kante je u Leicester prije dvije sezone došao za 5.6 miliona funti iz Caena, te je u prvoj sezoni s Lisicama stigao do senzacionalnog uspjeha.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi