Kapfenbergu bod protiv Horna

Austrijska druga liga

Kapfenbergu bod protiv Horna

Fudbaleri Kapfenberga i Horna podijelili su bodove u današnjem meču 30. kola austrijske druge lige odigravši 1:1.

Današnja utakmica bila je daleko bitnija gostujućoj ekipi koja se grčevito bori za opstanak u drugoj austrijskoj ligi i kojoj su bodovi prijeko potrebni. Oni su veoma dobro otvorili utakmicu pa su poveli već u 15. minuti preko Havenaara.

Ipak, ekipa koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Abdulah Ibraković vrlo brzo je stigla do izjednačenja. Igrao se 26. minut kada je najbolji strijelac ovog tima Joao Victor postigao svoj 11. gol ove sezone u ligi za izjednačenje. Na kraju se ispostavilo da je to konačni rezultat.

Kapfenberg je nakon ovog meča ostao na 6. mjestu sa 37 bodova (imaju minus od četiri boda zbog davanja prevelikih ovlasti sponzorima), dok je ekipa Horna sada na 9. mjestu sa tri boda manje od sigurne zone.

Kapfenberg naredni meč igra također na domaćem terenu i to protiv Lustenaua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti