Kapiten West Hama: Bilić ima moju potpunu podršku
Foto: EPA

Nakon velike pobjede nad Tottenhamom

Kapiten West Hama: Bilić ima moju potpunu podršku

Kapiten West Hama, Mark Noble, je odao veliko priznanje svojoj ekipi nakon pobjede protiv Tottenhama rezultatom 1:0.

Gol Manuela Lanzinija iz 65. minute osigurao je pobjedu West Hama, ali i vjerovatno okončao nadanja Tottenhama da mogu do titule. Naime, nakon kiksa ekipe sa White Hart Lanea, Chelseaju je sada dovoljna pobjeda protiv Middlesbrougha u ponedjeljak i WBA u petak da i matematički osigura titulu prvaka u Engleskoj.

Nakon velike pobjede kojom je West Ham osigurao opstanak u Premier ligi oglasio se i kapiten ove ekipe.

"Kakva utakmica da u njoj obezbjedimo opstanak. Prije susreta sam govorio da moramo dati 100% od sebe, i evo šta smo dobili", izjavio je Noble.

"Tottenham je sjajna ekipa, mislim da će za nekoliko godina oni biti glavni konkurent za titule. Ali mi smo bili fantastični večeras."

"Znali smo šta moramo raditi. Oni su imali devet pobjeda za redom, protiv njih morate igrati na najvišem nivou. Mislim da smo ostvarili ono što smo zaslužili", nastavio je kapiten londonske ekipe.

"Ponosim se momcima. Svi su dali sve od sebe i podržali jedni druge. Bili smo dosta kritikovani ove godine. Mi smo dobar tim, samo to uvijek ne pokazujemo."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sada smo sigurni, ako dobro završimo sezonu, završićemo samo poziciju ili dvije ispod prošlogodišnjeg plasmana", dodao je Noble, a zatim se osvrnuo i na špekulacije o budućnosti trenera West Hama, Slavena Bilića:

"Slaven Bilić ima moju potpunu podršku. On je veliki čovjek."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi