Karim Benzema nadmašio i Lionela Messija

Zabio gol svim ekipama u La Ligi

Karim Benzema nadmašio i Lionela Messija

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida sinoć su remizirali na gostovanju protiv Las Palmasa sa 2:2.

Ovo je bio drugi kiks kraljevskog kluba zaredom, te sada imaju samo jedan bod prednosti u odnosu na Barcelonu. Meč u Las Palmasu s klupe je počeo Karim Benzema, koji je u nastavku meča dobio šansu za igru.

Francuski fudbaler je ubrzo nakon ulaska na teren uspio da zatrese mrežu Las Palmasa, te donese kraljevskom klubu novo vodstvo. Ipak, domaća ekipa uspjela je do kraja meča da izjednači i osvoji veliki bod.

Međutim, ovaj meč je uveliko obilježio Benzema koji je ostvario zanimljiv rekord. Naime, on je postigao gol svim ekipama koje se ove sezone takmiče u La Ligi. To je uspio uraditi prije Messija kojem treba još gol upravo protiv Las Palmasa da bi ostvario isti rezultat.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti