Kinezi nude Ancelottiju 15 miliona eura godišnje
Foto: EPA

Italijan mijenja Scolarija?

Kinezi nude Ancelottiju 15 miliona eura godišnje

Carlo Ancelotti je u četvrtak dobio otkaz u Bayernu, a od trenutka kada se ta informacija pojavila u svjetskim medijima, nisu prestale špekulacije o njegovom novom angažmanu.

Prve špekulacije su govorile da je Ancelotti dobio unosnu ponudu jednog kineskog kluba, ali i da ga je kontaktirao Milan, klub koji je u prošlosti vodio do velikih uspjeha.

Ipak, čini se da od preuzimanja Milana neće biti ništa, ali su italijanski mediji sada otkrili koji je to kineski klub uputio ponudu Ancelottiju.

Naime, navodno je ponuda stigla od čelnika Guangzhou Evergrandea, ekipe koju trenutno vodi brazilski stručnjak Luis Felipe Scolari.

Čalnici Guangzhoua, navodno, nisu zadovoljni Scolarijem, te nemaju namjeru produžiti saradnju sa njim. Scolarijev ugovor s Guangzhouom traje do kraja ovog mjeseca, pa su u ovom klubu već krenuli u potragu za njegovom zamjenom.

Ancelotti još uvijek nije odlučio da li će prihvatiti ponudu bogatog kineskog kluba, a navodno mu je ponuđen trogodišnji ugovor, uz platu od 15 miliona eura po sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti