Ko su mogući protivnici bh. timova u 3. pretkolu Evropa lige

UEFA objavila grupe uoči žrijebanja

Ko su mogući protivnici bh. timova u 3. pretkolu Evropa lige

A. Beganović

U sjedištu Evropske fudbalske federacije danas će biti obaljeno žrijebanje parova 3. pretkola Evropa lige, a UEFA je uoči žrijebanja objavila grupe, tako da su bosanskohercegovački predstavnici Široki, Sarajevo i Željezničar, ukoliko prođu 2. pretkolo saznali imena eventualnih protivnika.

Tako je Široki Brijeg svrstan u grupu 1 i ukoliko prođe Mladu Boleslav od koje je u prvom susretu 2. pretkola izgubio 2:1 igrat će s nekim od sljedećih klubova: Chornomorets, Mainz, Lyon, Luzern - Saint Johnstone, Rosenborg - Sligo Rovers, Sillamea Kalev - Krasnodar.

Željezničar je svrstan u grupu 2 i njegovi mogući protivnici ukoliko preko Metalurga stigne do 3. pretkola su PSV, Torino, Hull City, Budućnost - Omonia, Nome Kalju - Lech, Molde - Gorica.

Sarajevo je u grupi tri, a mogući protivnici bordo momčadi ukoliko prođe Haugesund su Real Sociedad, Atromitos, Astana - Hapoel Tel Aviv, Cska Sofia - Zimbru, Košice - Slovan, Waregem - Zawisza.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.