Kodrin Servette uvjerljiv protiv Wila

Nova pobjeda Kodrinog tima

Kodrin Servette uvjerljiv protiv Wila

Fudbaleri Servettea pobijedili su večeras u gostima ekipu Wila sa 3:0 u okviru 28. kola švicarske Challenger lige.

Ekipa koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Meho Kodro dobro je otvorila meč pa su poveli nakon 22 minute, a strijelac pogotka bio je Alphonsea. To je bio i konačan rezultat prvog dijela.

Nastavak je donio još dva pogotka u mreži domaćih. Prvo je u 51. minuti isti fudbaler povisio na 2:0, a samo dvije minute kasnije Frick je dobio direktan crveni karton te su gosti ostali sa desetoricom. 

Ipak, to ih nije spriječilo da do kraja postignu još jedan pogodak, a to su uradili u 63. minuti preko Nsamea.

Servette se nakon nove pobjede nalazi na 3. mjestu Challenge lige sa 51 bodom, dok je njihov današnji rival ostao na 8. poziciji sa samo 28 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti