Koeman: Gotovo je nemoguće zamijeniti Lukakua
Foto: EPA

Everton izuzetno neefikasan na početku nove sezone

Koeman: Gotovo je nemoguće zamijeniti Lukakua

Snažni belgijski napadač Romelu Lukaku je ovog ljeta napustio Everton i pojačao redove Manchester Uniteda, a upravo će u nedjelju prvi put igrati protiv svog bivšeg kluba.

Upravo pred nedjeljni okršaj Karamela i Crvenih đavola govorio je trener Evertona Ronald Koeman, koji je istakao da je gotovo nemoguće pronaći adekvatnu zamjenu za 24-godišnjeg Lukakua u vrhu napada.

"Ne kažem da je nemoguće, ali je jako blizu toga pronaći nekoga ko će postići toliki broj golova kao Lukaku u Evertonu", izjavio je holandski stručnjak za Liverpool Echo, pa nastavio:

"Uvijek je teško zamijeniti igrače poput njega, pa i zbog toga o kvakvoj se ličnosti radi, zbog njegove snage, broja golova koje postizao. Teško je."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je Lukakua prodao za 75 miliona funti, a u klub sa Goodisona su tokom ljeta stigli, između ostalih, Wayne Rooney, Gylfi Sigurdsson, Davy Klaassen i Sandro Ramirez. Ipak, Karamele su u prva četiri kola nove sezone Premier lige postigle tek dva gola, pa je očigledno da Koemanu nedostaju prava riješenja u napadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti