Kolašinac i Rudari na trening odlaze biciklima
Foto: Schalke04

Priprema Schalkea u Veldenu

Kolašinac i Rudari na trening odlaze biciklima

Andre Breitenreiter, novi trener Schalkea, zadao je žestok tempo svojim fudbalerima na pripremama u austrijskom Veldenu u koji je ekspedicija Rudara stigla u nedjelju.

"Praznog hoda" gotovo da nema kod stručnjaka koji je u protekloj sezoni sjedio na klupi Paderborna.

Tako su na svoj današnji prvi trening fudbaleri kluba iz Gelzenkirhena krenuli ni manje, ni više, nego biciklima. "Etapu" od hotela do stadiona Rudari su odradili brzo, a kolonu su predvodili Julian Draxler, Klas Jan Huntelaar i fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac.

Vrućina je velika čak i u Austriji, pa se o redovnom osježavanju vodi itekako računa. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U narednim danima pripremama Schalkea trebao bi se pridružiti i kapiten Benedikt Höwedes, koji se povrijedio u posljednjoj domaćoj utakmici u prošloj sezoni protiv Paderborna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.