Kosovo ipak neće igrati kvalifikacije za SP?
Foto: EPA

Nadaju se, ali...

Kosovo ipak neće igrati kvalifikacije za SP?

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Kosova ne može da igra kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Počasni predsjednik Nogometnog ruskog saveza Vjačeslav Koloskov potvrdio je tu informaciju za novinsku agenciju R Sport. 

Mediji su pisali da bi Kosovo moglo da se priključi kvalifikacijama, a to je tvrdio predsjednik Kosovskog saveza Fadilj Vokri, kojem je navodno Michel Platini obećao da će Kosovo postati punopravni član FIFA početkom naredne godine i da će se priključiti Hrvatskoj, Turskoj, Islandom, Ukrajinom i Finskom u grupi I sa Hrvatskom.

“Platini tek treba da pobijedi u predsjedničkoj trci, a osim toga, već je obavljen žrijeb koji nije održala UEFA, već FIFA i samo ona može da odluči koga će pustiti, a koga ne”, rekao je Koloskov, dodavši:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

“Mislim da je ta informacija neistinita i teško da dolazi od samog Platinija. Ipak, on je iskusni rukovodilac, dugo godina se nalazi na čelu UEFA i dugo već je potpredsjednik FIFA”. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.