Kovačić spasio Inter, Vidić se obrukao na Siciliji
Foto: EPA

Remi na Siciliji, Verona slavila u Torinu

Kovačić spasio Inter, Vidić se obrukao na Siciliji

M. Šljivak

Inter je u 3. kolu italijanske Serie A gostovao ekipu Palerma na Siciliji, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo 1:1.

Palermo je dobro ušao u meč i u trećoj minuti su stigli do vodstva. Veliku grešku Nemanje Vidića iskoristio je Franco Vasquez, koji je lagano matirao Handanoviča za vodstvo Palerma od 1:0.

Inter je potom preuzeo igru na sredini terena. Imali su nekoliko jako dobrih pokušaja, a do izjednačenja su stigli u 42. minuti. Za 1:1 se pobrinuo sjajnim pogotkom Mateo Kovačić.

Interu su u ovom susretu poništena dva gola. Vidić i Icardi su se uzaludno radovali, ali je tim iz Milana imao dosta sreće u 73. minuti. Vasquez je u 73. minuti pogodio prečku, pa je do kraja ostalo 1:0.

Verona je u Torinu slavila pobjedu rezultatom 1:0. Jedini gol na meču je postigao Ionita u 66. minuti, a Torino je preko Rafaela u 89. minuti promašio penal.

Seria A, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Palermo - Inter 1:1 (Vasquez 3' / Kovačić 42')
Torino - Verona 0:1 (Ionita 66')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.