Kraj sezone za Davida Alabu?

Teška povreda

Kraj sezone za Davida Alabu?

E. Škorić

U ranoj fazi utakmice između Bayerna i Mainza domaći nogometaš David Alaba se povrijedio.

U 17. minuti Alaba je povrijeđen, pa je Carlo Ancelotti bio primoran da ga izvede iz igre, a šansu je dobio Kimmich, koji je kasnije skrivio penal iz kojeg je Mainz poveo 2:1.

Prema prvim prognozama njemačkih medija, Alaba bi mogao propustiti ostatak sezone i to je novi udarac za Bavarce, koji su pali u posljednjoj fazi sezone.

Prije samo nekoliko dana Bayern je ispao iz Lige prvaka od Real Madrida, no njemački prvak i dalje žele da osvoje duplu krunu. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, treba naglasiti da se prije Alabe povrijedio i golman Manuel Neuer, koji će također duži period izbivati s terena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti