Kraljevi posustali pred Starom damom
Foto: EPA

Polufinale Lige prvaka

Kraljevi posustali pred Starom damom

M. Šljivak

Fudbaleri Juventusa savladali su večeras u Torinu u prvom polufinalnom susretu Lige prvaka ekipu Real Madrida s 2:1.

Odlično Stara dama otvara meč i nakon devet minuta igre stiže do vodstva. Udarac Carlosa Teveza kratko odbija Iker Casillas, a na pravom mjestu se našao Alvaro Morata za prednost Juventusa od 1:0.

Nakon primljenog gola Kraljevi žestoko kreću prema golu Gianluigija Buffona. Stvaraju nekoliko dobrih prilika, a do zasluženog izjednačenja stižu u 27. minuti. Sjajnu akciju završava Cristiano Ronaldo za poravnanje rezultata na 1:1.

Do kraja prvog poluvremena još po nekoliko prilika na obje strane, a Real je u finišu mogao i do vodstva. James Rodriguez iz teške situacije pogađa prečku, a u nastavku akcije Marcelo šutira preko gola.

Nastavak meča donio je nešto slabiji meč, a u 58. minuti Juventus ponovo stiže do vodstva. Dani Carvajal u kaznenom prostoru faulira Carlosa Teveza, sudija Martin Atkinson bez ikakve dileme pokazuje na penal, a Tevez je siguran za prednost od 2:1.

Iako je Real imao veći posjed lopte, Stara dama zatvara utakmicu. Nisu domaći fudbaleri dopustili Kraljevima da stvore neku odličnu šansu pred golom Buffona, te su do kraja susreta sačuvali rezultat od 2:1.

Liga prvaka, polufinale:

Juventus - Real Madrid 2:1 (Morata 9', Tevez 58'p / Ronaldo 27') 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.