Legia 'presjekla vrpcu' u grupi L, Lokeren slavio u Ukrajini

Poljaci trijumfovali sa 2:0

Legia 'presjekla vrpcu' u grupi L, Lokeren slavio u Ukrajini

Fudbaleri Legije iz Varšave su pobjedom protiv Trabzonspora na svom terenu osigurali prvo mjesto u grupi L, dok je Lokeren savladao Metalist.

Poljski šampion je nakon (nepravednog) ispadanja od Celtica iz Lige prvaka završio u Evropskoj ligi, a tamo je potvrdio da je u pitanju vrlo jak kolektiv. Rezultat je glasio 2:0 za Legiju, koja je do pobjede pred praznim tribinama došla golovima u 22. i 56. minuti. Prvo je Ozturk autogolom načeo mrežu svog tima, da bi konačan rezultat u drugom poluvremenu sjajnim golom postavio Orlando Sa. Trabzonspor je susret završio s igračem manje jer je u prvoj minuti nadoknade isključen Ekici.

U drugom susretu grupe, Lokeren je u rezultatski nebitnoj utakmici za Metalist slavio u Ukrajini rezultatom 1:0. Gol odluke djelo je Leyea u 16. minuti utakmice, ali taj gol ipak nije bio dovoljan Belgijancima da se plasiraju dalje iako su takmičenje u grupi završili sa 10 bodova, baš kao i Trabzon. Turski tim ipak zbog boljeg međusobnog omjera ide u narednu fazu.

Evropska liga, grupa L:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Legia - Trabzonspor 2:0
Metalist - Lokeren 0:1 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.