Loše vijesti za nekadašnjeg fudbalera Lazija

Otkriven mu rak

Loše vijesti za nekadašnjeg fudbalera Lazija

D. Rakanović

Brazilski fudbaler Ederson otkrio je danas da mu je dijagnostifikovan rak testisa i da zbog toga neće nastupati za Flamengo u narednom periodu. 

Brazilcu su nedavno na doping testiranju otkrivene nepravilnosti, a nakon dodatnih ispitivanja doktori su utvrdili da ima rak testisa.

Ederson će biti podvrgnut operaciji slijedećeg ponedjeljka. 

"Teško je pronaći riječi, pogodilo me je ovo. Tužan sam, ali ovo je još jedna bitka i moram da razmišljam pozitivno. Hvala Bogu što sam rano otkrio bolest. Želim da svi ostanete pozitivni, jer će te tako pomoći i meni", rekao je Ederson na konferenciji za novinare.

Ovaj ofanzivni vezni tokom karijere je nastupao, između ostalih, za Niceu, Lyon i Lazio, odakle je otišao u Flamengo 2015. godine. Ugovor sa brazilskim klubom mu istče na kraju ove godine. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi