Ludnica u Istanbulu: Četiri crvena kartona i promašeni penal

Basaksehir - Fenerbahce 2:2

Ludnica u Istanbulu: Četiri crvena kartona i promašeni penal

Basaksehir je u sklopu 33. kola turskog šampionata odigrao neriješeno sa favoriziranim Fenerbahčeom. 

Rezultat susreta na stadionu "Fatih Terim" glasio je 2:2, a domaći su do vodstva stigli tek u 53. minuti susreta. Strijelac za Basaksehir bio je Batdal. Deset minuta kasnije Višća je odlično šutirao, njegov udarac kratko je odbio Volkan, ali je Batdal bio na pravom mjestu i "odbijanac" pospremio u Fenerovu mrežu za vodstvo od 2:0.

Fenerbahče je u 81. minuti golom Diega uspio smanjiti vodstvo Basaksehira, a već u 88. minuti za izjednačenje se pobrinuo Webo. Vrijedi istaći da je u posljednjim sekundama drugog poluvremena dosuđen jedanaesterac za domaći tim, no Batdal nije bio precizan s bijele tačke i rezultat je ostao nepromijenjen. 

Finiš drugog poluvremena obilježilo je mnoštvo diskutabilnih sudijskih odluka, koje su na kraju rezultirale direktnim isključenjem četvorice fudbalera Fenerbahčea. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bh. reprezentativac na visokom nivou odigrao je cijeli meč, a njegov Basaksehir nalazi se na četvrtoj poziciji. Osvajač turskog prvenstva je Galatasaray, koji ima pet bodova više u odnosu na drugoplasirani Fenerbahče.

Turska liga, 33. kolo: 
Basaksehir - Fenerbahče 2:2 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.