Luiz Adriano dobio bivši klub na sudu

CAS presudio u korist Brazilca

Luiz Adriano dobio bivši klub na sudu

Brazilski napadač Luiz Adriano dobio je tužbu protiv svog bivšeg kluba Šahtara iz Donjecka, s kojim se 2015. godine nije rastao na najljepši način.

Višestruki prvak Ukrajine ostao je dužan Brazilcu određeni novčani iznos koji nije naveden, a Sportski arbitražni sud u Lozani (CAS) presudio je u njegovu korist i uskoro će mu pripasti sve što je zaradio u Šahtaru, a uz naknade i više od toga.

Sav problem nastao je kada je Luiz Adriano tokom pregovora Šahtara i Milana otišao u rodni Mineiro uz dozvolu kluba iz Donjecka, ali je po povratku u Ukrajinu novčano kažnjen zbog preskakanja treninga.

Luiz Adriano je pokušao riješiti nesuglasice sa bivšim klubom ali na kraju nije bilo drugog načina nego da se obrati Sudu, što se po njega dobro završilo.

Ovaj nekadašnji reprezentativac Brazila je za Šahtar nastupao od 2007. do 2015. godine i na 266 utakmica je postigao 128 golova. Nakon Šahtara je igrao za Milan, a sada je član Spartaka iz Moskve.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti