Lyon potpuno uništen, Ajjacio produbio mizeriju
Foto:EPA

Ligue 1, osmo kolo

Lyon potpuno uništen, Ajjacio produbio mizeriju

S. Bošković

Bordeaux je na domaćem terenu potpuno razbio Lyon, dok je Bastia napokon slavila.

Bordeaux se nakon katastrofe u prošlom kolu podignuo i sa 3:1 bio bolji od Lyona. Domaćini su svoja tri gola postigli u prvih 45 minuta igre. Khazri je u 17. minuti pogodio za vodstvo. Držao se Lyon do posljednjih pet minuta prvog dijela, a onda Plašil i Pablo rješavaju pitanje pobjednika na utakmici. Poraz je ublažio Beauveu desetak minuta prije kraja. 

Lyon je porazom pao na šesto mjesto na ljestvici, dok je Bordeaux došao do 12. pozicije.

Bastia je kao i Bordeux riješila utakmicu u prvom dijelu. Sa visokih 3:0 bili su bolji od Toulousea, dok je Caen sa 2:0 slavio protiv Ajaccioa, koji igra kao da jedva čekaju preseljenje u niži rang. Rodelin i Imorou donijeli su domaćinima pobjedu.

Bastia je došla do 10-og boda i 11. mjesta na ljestvici, dok je Toulouse ostao na sedam bodova. Ajjacio je ovim porazom ostao na samo dva boda, dok je Caen zadržao priključak za vodećim ekipa ljestvice.

Bodove su podijelili Rennes i Troyes koji su odigrali 1:1. Nakon 11 minuta igre vodili su gosti, a strijelac je bio Pi. Bod domaćinima donosi Diagne 20-ak minuta prije kraja.

Ovim remijem Rennes je ostao na pet bodova iza PSG-a, dok je Troyes ostao na granici zone ispadanja.

Ligue 1, osmo kolo:

Bordeaux - Lyon 3:1 (Khazri 17, Plasil 40, Pablo 45+1/Beauvue 78)

Bastia - Toulouse 3:0 (Palmieri 8, Squillaci 31, 43)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Caan - GFC Ajaccio 2:0 (Rodelin 28, Imouru 55')

Rennes - Troyes 1:1 (Diagne 71/Pi 11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.