Magični Suarez vodi Barcu prema polufinalu
Foto: EPA

Liga prvaka

Magični Suarez vodi Barcu prema polufinalu

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Barcelone s 3:1 su savladali PSG na Parku Prinčeva u prvom četvrtfinalnom susretu Lige prvaka.

PSG je u osmoj minuti zaprijetio, a Pastore je iz dobre pozicije promašio loptu. U 13. minuti Messi sa 20-ak metara dobro šutira, no pogađa stativu domaćeg gola.

Pet minuta kasnije, Barca dolazi do vodstva. Messi sjajno upošljava Neymara, koji izlazi sam pred Sirigua i sigurno pogađa za slavlje Katalonaca.

Potom je uslijedila povreda Thiaga Silve kojeg je zamijenio David Luiz. Do kraja prvog dijela bilježimo veliku grešku Luiza, koji je pokušao da dirbla Suareza. Urugvajac je ukrao loptu i pokušao da lobuje Sirigua, no Italijan brani njegov pokušaj.

U 53. minuti Iniesta je morao napolje zbog povrede, a umjesto njega je ušao Xavi. PSG je zaigrao mnogo bolje nego u prvom dijelu. Pastore i Rabiot su imali dobre šanse na otvaranju drugog dijela, da bi zatim Cavani napravio dvije velike pogreške - prvo je upropastio situaciju jedan na jedan misleći da je ofsajd, a onda je upropastio kontru tri na tri, pa je zaradio velike zvižduke s tribina.

U 67. minuti Suarez je pomiješao parišku odbranu, ismijao Luiza, kome je proturio loptu kroz noge, poslao Marquinhosa u prazno, izdržao Maxwellov start i onda pogodio mrežu Sirigua.

Samo minutu kasnije velika šansa za PSG. Cavani je tukao s 10 metara, Ter Stegen sjajno brani. U 72. minuti Messi prolazi trojicu poput Suareza, ali šutira preko gola. 

Suarez je opet u 79. minuti proturio Luizu loptu kroz noge, izašao sam na italijanskog golmana, te sjajnim udarcem pogodio njegove lijeve rašlje. U 82. minuti PSG je uspio da ublaži poraz preko Gregoryja van der Wiela.

Uzvrat se igra naredne sedmice, ali čini se da već sada možemo reći kako je Barcelona u polufinalu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, četvrtfinale:
PSG - Barcelona 1:3 (Van der Wiel 82/ Neymar 18, Suarez 67, 79)


PSG 0 - 1 Barcelona 15/04/2015 by videonuyukle
PSG 0-2 Barcelona # LUIS SUAREZ by brilche

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.