Magija koja traje: Andres Iniesta
Foto: EPA

Kao vino, što je stariji to je bolji...

Magija koja traje: Andres Iniesta

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone jučer su na Santiago Bernabeu deklasirali Real Madrid (4:0), a nevjerovatnu utakmicu odigrao je Andres Iniesta.

Nakon odlaska Xavija na kraju prošle sezone mnogi su mislili kako će Barcelona izgubiti maestra na sredini terena, ali Iniesta je danas svima njima pokazao da je mnogo toga naučio od legende Barce. Jedan maestro naslijedio je drugog.

Iniesta je na Bernabeu odigrao simultanku protiv nemoćnog Reala, igrao se na sredini terena sa fudbalerima kraljevskog kluba, a svi znamo koliko su kvalitetni ti igrači. Iako je Iniesta već "ušao" u godine pokazao je da je kao vino, što je stariji to je bolji.

Maestro katalonske ekipe učestvovao je kod prva dva gola Barce, a svoju nevjerovatnu utakmicu krunisao je fenomenalnim golom za vodstvo Barce 3:0. Utišao je sve one kritičare koji su govorili da je njegovo vrijeme prošlo, a ljubiteljima fudbala podario još jednu nevjerovatnu noć.

Iniesta je fudbaler koji je predodređen za velike utakmice. Sjećamo se svi gola protiv Chelseaja u polufinalu Lige prvaka 2009. godine kada je svojom majstorijom odveo Barcu u finale, a zatim i do titule prvaka Evrope. Nakon toga briljirao je na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine i bio je strijelac jedinog gola u finalu protiv Holandije.

Nakon toga za Iniestu se u Španiji sve promijenilo, poštuju ga širom države i gotovo uvijek dobije aplauze kada napušta igru, bez obzira što igra u ekipi rivala. Jednostavno, navijači mu nisu zaboravili gol protiv Holandije.

Takav slučaj bio je i večeras, ali ne zbog SP-a, već zbog sjajne igre na Bernabeu. Nakon Ronaldinha Bernabe se naklonio i maestru Iniesti. On je teren napustio u 77. minuti uz aplauz sa tribina navijača kraljevskog kluba. Svaka čast za navijače Real Madrida koji su i sami svjesni veličine kakva je Andres Iniesta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.