Majstorija Matića nedovoljna Srbiji u Lisabonu
Foto: EPA

Portugal slavio s 2:1

Majstorija Matića nedovoljna Srbiji u Lisabonu

E. Škorić

U derbiju grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Portugal je savladao Srbiju s 2:1.

Portugalci su protiv Srbije stigli do treće pobjede, te se izdvojili na vrhu grupe sa devet bodova i Cristiano Ronaldo i društvo na dobrom su putu da se plasiraju u Francusku.

S druge strane, Srbija je ostala na jednom bodu i sve je izglednije da Orlovi neće poletjeti prema Francuskoj.

Već u 10. minuti Portugal je povoe. Fabio Coentrao je centrirao, a Ricardo Carvalho glavom smjestio loptu u mrežu Srbije. Sedam minuta kasnije Carvalho je zbog povrede izašao.

Rezultat se nije mijenjao do 61. minute, a onda majstorski gol makazicama Nemanje Matića za izjednačenje. 

Nisu se Srbijanci dugo radovali, obzirom da je već u 63. minuti asistent prvog gola, Coentrao, vratio prednost Portugalcima, koji su na kraju ipak zadržali vodstvo i osvojili tri boda.

Dodajmo da je u grupi D Poljska remizirala s Irskom u gostima (1:1), dok je susret Mađarske i Grčke završen bez pogodaka.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EP:
Portugal - Srbija 2:1 (Carvalho 10, Coentrao 63/ Matić 61)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.