Majstorija Medunjanina u konkurenciji za gol sezone

Za TV špice

Majstorija Medunjanina u konkurenciji za gol sezone

Gol koji je Haris Medunjanin postigao u maju ove godine protiv D.C. Uniteda u konkurenciji je za najbolji u sezoni. 

Medunjaninove kvalitete u SAD-u su zaista u kratkom roku isplivale na površinu. Svojom neumoljivošću i trkačkim sposobnostima je osvojio srca navijača i dodatno je oplemenio taktiku Philadelphije Union, a sezonu je završio s učinkom od dva pogotka i osam asistencija. 

Posebno je bio impresivan gol koji je postigao protiv D.C. Uniteda. Protivničku mrežu je rascijepao s otprilike 25 metara, a majstorija se, očekivano, nekoliko mjeseci kasnije našla u konkurenciji za najbolji gol Philadelphije u sezoni. 

Bh. nogometašu je prestalo još da u polufinalnom okršaju pobijedi gol saigrača Rolanda Albera protiv New England Revolutiona. 

Inače, Medunjaninov tim se nije uspio plasirati u play-off MLS lige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi