Mandžukić pravi iznenađujući transfer?

Želi ga Galatasaray

Mandžukić pravi iznenađujući transfer?

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić bi naredne sezone mogao nastupati daleko od Italije.

Kako pišu brojni turski i talijanski mediji, Mandžukić se nalazi na meti Galatasaraya koji traga za novim napadačem nakon što je postalo jasno da će Lukas Podolski karijeru nastaviti u Japanu.

Mandžukić u posljednje vrijeme igra na poziciji lijevog krila kod Masimilliana Allegrija, a sve su glasnije špekulacije da je to mjesto od sljedeće sezone rezervisano za Alexisa Sancheza, koji se nalazi blizu prelaska u Torino.

U tom slučaju, Mandžukić bi gotovo sigurno izgubio svoje mjesto u prvoj postavi Juventusa i ne bi bilo preveliko čudo kada bi promijenio klub. Da li će to biti baš Galatasaray, ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mario Mandžukić je ove sezone odigrao 33 utakmice za Juventus a njegov učinak je sedam golova i pet asistencija. Ugovor sa italijanskim šampionom mu ističe u junu 2019. godine, a u slučaju prelaska u Galatu sarađivao bi sa svojim sunarodnjakom Igorom Tudorom koji je odnedavno trener turskog velikana.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi