Maribor pao u Lisabonu, Sporting izbio na drugo mjesto

Utakmicu obilježio sjajan gol Nanija

Maribor pao u Lisabonu, Sporting izbio na drugo mjesto

Fudbaleri Sportinga došli su do vrijedne pobjede u duelu sa Mariborom koji je završio rezultatom 3:1.

U utakmici koja je zbog prekida potrajala duže nego obično, Lavovi iz Lisabona porazili su prvaka Slovenije i tako izbili na drugu poziciju grupe G nakon pet odigranih kola.

Mane je u 10. minuti donio prednost domaćim koji su od starta tražili pobjedu u ovom susretu. Trenutak utakmice viđen je u 35. minuti kada se Nani poigrao sa odbranom Maribora i pogodio za 2:0. Odbrana Maribora bila je kao na ringišpilu jer je Portugalac odlučio pokazati sav svoj tehnički repertoar u jednoj akciji. Nadu gostima vratio je defanzivac Sportinga, Jefferson, autogolom u 42. minuti.

Početak drugog poluvremena je kasnio zbog nestanka struje na stadionu u Lisabonu. Nakon što je susret nastavljen, Sporting je došao do povećanja prednosti. Gol za konačnih 3:1 postigao je alžirski reprezentativac, Islam Slimani, golom u 65. minuti susreta.

Maribor se ovim porazom i teoretski oprostio od nastupa u ovosezonskoj Ligi prvaka, s kojim moraju biti i više nego zadovoljni. Slovenački tim pokazao je kako i "mali" mogu skinuti skalp velikanima evropskog fudbala, kakvi su sigurno Chelsea, Schalke i Sporting.

Liga prvaka, grupa G:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sporting - Maribor 3:1 (Mane 10', Nani 35', Slimani 65' - Jefferson ag 42')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.